Vasaloppets sommarvecka är i full gång här i Mora. Under två helger tar sig närmare 30,000 cyklister och löpare mot målet i Mora. Vi finns självklart på plats och ser till att vattnet visas omtanke.

Vasaloppets sommarvecka innefattar cykel och löpning, med olika distanser och lopp. Som stolta partners till Vasaloppet är det självklart för oss att finnas på plats i och kring arenan under evenemangen.

Vid startplatserna och efter målet i Mora har vi bland annat ställt upp våra vattenrännor, där både deltagare och besökare kan fylla på sina vattenflaskor med vatten – ett klimatsmart sätt att visa vattnet omtanke. För genom att dricka det friska och goda vatten som finns i våra svenska kranar, kan vi förhoppningsvis få någon eller några att välja bort det köpta flaskvattnet som är en desto större belastning för vårt klimat.

Så heja alla deltagare och heja alla ni som tar det kloka och klimatsmarta beslutet att fylla på er egen vattenflaska ur kranen.

Vasaloppets sommarvecka - Fyll din flaska här
Efter målgången i Mora kan deltagare och besökare fylla sina vattenflaskor i våra kranar.

Varför fylla på den egna flaskan?

Vi har fantastiskt vatten här i Sverige – direkt ur våra kranar. Friskt, rent och framför allt väldigt gott. Ändå konsumerar vi varje år stora mängder köpt vatten på flaska – en belastning för såväl miljön som plånboken. Flaskvatten är till exempel 250 gånger dyrare än kranvatten. Dessutom är kranvattnet alltid ”lokalproducerat” och levereras via ledningar fram till kranen. En klart mycket klimatsmartare leveransmetod än de lastbilar, flyg och båtar som fraktar runt flaskorna vi köper i butiken.

Att ta med sin egen vattenflaska och fylla på den med kranvatten när du är törstig är alltså ett både smart och gott sätt att återställa vätskenivåerna.

Vad tycker du?

%d bloggare gillar detta: