Framtidens teknik

Digitaliseringen är här och vi kopplar upp våra blandare! Med hjälp av den data som samlas in från våra Tronic-blandare går det att, förutom att optimera vatten- och energiförbrukningen, även utläsa annan data som kan vara till stor hjälp vid planering av underhåll och byggnaders utformning. På så sätt är vi med och bygger hållbara samhällen.

Uppkopplade blandare bidrar till smartare och mer hållbara samhällen. FM Mattsson har tillsammans med Telia genomfört ett innovationsprojekt för att utforska digitaliseringens möjligheter med uppkopplade blandare för publika miljöer som exempelvis sjukhus och simhallar. Initiativet är ett exempel på hur digitalisering kan bidra till smartare och mer hållbara samhällen.

Det ställs i dag höga krav på blandare till offentliga utrymmen där många människor rör sig samtidigt, som till exempel badrum och toaletter i kommersiella fastigheter, sjukhus och simhallar. Samtidigt kan underhållet bitvis vara ineffektivt eftersom det bygger på manuella inspektioner. Risken är att fel inte åtgärdas i tid, vilket kan kosta både pengar och bidra till en sämre kundupplevelse.

FM Mattsons elektroniska produkter för offentliga utrymmen kopplades upp via mobilnätet till Internet of Things (IoT) via vår IoT-baserade plattform Tronic WMS.

– Projektet har gett oss helt nya insikter kring hur digitaliseringen kan bidra till ett mer effektivt och smartare underhåll av offentliga installationer, där vi kan spara på miljön, erbjuda mer kostnadseffektiva tjänster till våra kunder och faktiskt erbjuda en bättre upplevelse för alla dem människor som använder dessa faciliteter. Men det här är bara början på vår digitala resa. Vi ska nu titta på nästa steg och ser stora möjligheter att växa det ekosystem som vi nu börjat bygga med Telia – till nya aktörer, säger Frank Rälg, affärsutvecklingschef på FM Mattsson Mora Group.

Tronic WMS Framtidens teknik FM MattssonLäs mer om Tronic WMS och framtidens teknik på FM Mattssons hemsida:
Tronic WMS

FM Mattsson goes Internet of Things!
Hör vår affärsutvecklare Frank berätta om våra uppkopplade blandare.