Design

Bra design är genomtänkt – ur alla perspektiv. Vi börjar alltid vår designprocess internt och gör majoriteten av all utveckling på plats i Mora. Sedan tycker vi alltid att det är spännande att komplettera vår interna kompetens med extern expertis. Det har lett fram till intressanta samarbeten för varumärkena Mora Armatur, FM Mattsson och Damixa.

Hållbar design för bättre miljö FM Mattsson

Designarbetet är en central del i strategiarbetet med våra varumärken. Design, formspråk och färg har blivit allt viktigare framgångsfaktorer i kombination med funktionalitet och användarvänlighet.

För att skapa hållbara, resurseffektiva produkter med lång livslängd och minimerad resursförbrukning är alla aspekter som rör kranens tillverkning, användning och återvinning centrala redan i designstadiet.

Vi arbetar med miljöanpassad produktutveckling för hela vårt sortiment. Det innebär att innan en produkt börjar tillverkas ser vi noggrant över materialval, ytbehandlingar, geometrier, skydd mot smuts, korrosion och hård användning samt produktens möjlighet till service och reparation. Ambitionen är att använda material som enkelt kan separeras och återvinnas, med så få sammanfogade material som möjligt.