Så jobbar vi

Vi vill att alla ska ha bra vatten. Därför jobbar vi för att erbjuda produkter som sparar vatten och energi – så att fler kan ta del av kakan. Därför jobbar vi på att ständigt visa omtanke om vårt vatten.

Kranens delar FM Mattsson

Tänk hur många gånger på en dag du öppnar och stänger en kran, spolar i toaletten eller sätter igång duschen. Det ska kokas kaffe, borstas tänder, tvättas kläder och skuras golv. För oss i Sverige är det en självklarhet att det kommer rent vatten ur våra ledningar. Den självklarheten kan komma att ändras snarare än vi tror.

De senaste åren har torka och vattenbrist gjort sig påminda skrämmande nära. Hela samhällen har under långa perioder tvingats rena och koka sitt vatten innan användning på grund av bakterier och orenheter.

Vi måste visa omtanke om vårt vatten.

För oss innebär det att vi börjar på hemmaplan, i vår egen fabrik i Mora. Vi tar ansvar för vår verksamhet och jobbar för att minimera vår påverkan. Samtidigt går det inte att komma ifrån att all produktion är förenat med stora utmaningar, inte minst när det kommer till användning av resurser, energi och klimatpåverkan.

Vi har både ambitionen och förutsättningarna att agera för att vara en föregångare i branschen och verka för hållbarhet. Det ska märkas att vi vill och kan göra skillnad. Därför har vi utvärderat våra egna processer och på detaljnivå tittat på var vi har störst möjligheter att skapa positiv förändring.