Idrott

Idrott och hälsa är en viktig väg till en hållbar och sund livsstil. Att samtidigt stötta våra lokala lag, klubbar och föreningar, så att de kan bedriva sin verksamhet på bästa möjliga sätt, är ytterligare en positiv effekt.

Idrott FM Mattsson Vatten med omtanke

Vasaloppet

Vi är en stolt samarbetspartner till Vasaloppet och extra stolta över att via Mora Armatur vara värd under loppen Cykelvasan Öppet Spår samt via FM Mattsson för Öppet spår. Förutom att finnas på plats i spåret och heja på åkarna, hänger vi också med på många olika kringaktiviteter. Vi bjuder in våra egna kunder och partners till en upplevelse utöver det vanliga i fäders spår och många av våra anställda antar även de en utmaning på någon av sträckorna mellan Sälen och Mora.

Mora IK

Som huvudpartner till Mora IK är vi i högsta grad med i hockeyrinken. Klubbens A-lag spelar i SHL och i verksamheten finns även flertalet ungdoms- och juniorlag.

KAIS Mora

Mora Armatur och FM Mattsson står som huvudsponsorer till KAIS Mora IF. Föreningen bedriver en bred innebandyverksamhet för damer, herrar och ungdomar . Såväl damerna som herrarna spelar på hög nivå – med stor framgång. Inte minst har damernas spel Svenska Superligan bjudit på fantastisk underhållning de senaste åren, med flertalet seriesegrar och SM-finaler.

Lokala föreningar och initiativ

Vi stöttar flertalet lokala föreningar, enskilda initiativ och arrangemang i Mora med omnejd. På så sätt vill vi vara delaktiga i att skapa en liv och rörelse på orten.