Positiv samhällskraft

Vi vill göra skillnad och vara en positiv samhällskraft. Inte bara genom att tillverka produkter som gör det lättare att spara på miljön, utan även genom att stärka och arbeta för att göra skillnad för människorna bakom kranarna. Om det så handlar om våra medarbetare, kunder, användare eller medmänniskor.

Att engagera sig i människorna som finns runt omkring våra kranar är självklart för oss. Vi jobbar inte bara med frågor som direkt rör våra produkter, som hur vi bäst sparar vatten, miljö och pengar genom smarta val och användningssätt. Hållbarhet handlar om så mycket mer och vi vill ligga i framkant.

Vår fabrik ligger i byn Östnor utanför Mora. Där har vi haft vår bas och vårt hjärta sedan 1865. Den lokala förankringen, att vara aktiva och stötta bygden är därför en självklarhet för oss. Vi gör det genom att vara engagerade i idrottsföreningar, kulturinitiativ och det lokala näringslivet. Att jobba tillsammans med kommunen, andra företag och samhällskrafter för att sätta Mora på kartan som en attraktiv arbets- och bostadsort gynnar oss alla i längden.

Samtidigt är det också viktigt för oss att ta vara på den personal och de människor som varje dag går till jobbet hos oss. Vi jobbar aktivt med jämställdhet och jämlikhet, med arbetsmiljö och inflytande från våra medarbetare.

Kais Mora FM Mattsson

Idrott

Skidor, cykel, innebandy och hockey är bara några av de lokala idrotter vi aktivt stödjer.

Kultur i Mora, Zorngården

Kultur

Läs mer om hur vi stöttar och bidrar till det lokala kulturlivet genom olika initiativ.

FM Mattsson Medarbetare_webb

Medarbetare

Våra anställda är vår främsta tillgång. Läs mer om hur vi jobbar med arbetsmiljö och värdegrund.

FM fabriken circle

Jämställdhet och jämlikhet

Vi jobbar aktivt med jämställdhet och jämlikhet, för en bättre och tryggare arbetsplats och -miljö.