När hon själv växte upp brukade hon springa genom trädgårdens vattenspridare och leka. Idag skulle hon inte låta sina barn göra samma sak, utan spara på vattnet istället. Vi ställde tre frågor till vår innesäljare Anna Werinius om hennes vattenvardag.

Anna Werinius_Vatten med omtanke-PorträttBerätta om ett minne kopplat till vatten!

– Jag har ett minne från när jag var barn. På somrarna brukade mamma och pappa alltid ställa fram vattenspridaren, så sprang man där fram och tillbaka. Men det vet jag inte om jag skulle göra med mina barn idag. Det känns som att det är lite slöseri med vatten.

Hur gör du för att spara vatten i vardagen?

– När jag duschar och tvättar håret så brukar jag stänga av vattnet medan jag schamponerar – och sen sätter jag på vattnet och sköljer ur.

Vilket är ditt bästa tips för att spara vatten?

– Jag tänker också på barnen, för vi har satt in elektroniska blandare i våra badrum, så när de är där och slabbar och sen är färdiga då stänger vattnet av sig. Kranen står inte och rinner vidare.

Vad tycker du?

%d bloggare gillar detta: