På söndag drar årets Almedalsvecka igång och förberedelserna går in i sina sista intensiva skeden. Politiska partier, näringsliv och intresseorganisationer laddar för att göra sina frågor hörda och uppmärksammade. Vår affärsutvecklare Frank Rälg jobbar för fullt med att förbereda sig för de samtal och möten som väntar. Vi tog tempen inför avresa.

Frank Rälg FM Mattsson Mora Armatur-kvadratHur går snacket inför avspark?

– Det märks att vi närmar oss, det syns både i press och på sociala medier. Det märks också att det är valår och att alla politiska partier vill vara på plats och synas lite extra.

Hur ser de sista förberedelserna ut för din del?

– Jag ska stämma av det sista med Kenneth M Persson, forskningschef på Sydvatten/ LTH och Peter Helander, riksdagsledamot för Centerpartiet, som som ska vara med i det samtal som jag ska leda på plats. Temat för samtalet är ”Hur bygger vi för bästa möjliga vattenanvändning?” och handlar om just det – hur vi kan optimera, effektivisera och göra skillnad för vattenanvändningen i samband med att vi bygger hus och fastigheter. Sen ska jag också gå igenom veckans program för att se vilka övriga programpunkter som ser intressanta ut och som jag ska besöka.

Har du hittat något i programmet som ser lovande ut?

– Naturligtvis kommer jag att lyssna på de övriga programpunkter vi har hos VVS Fabrikanternas Råd under måndag, tisdag och onsdag. I övrigt planerar jag att besöka ett antal olika seminarier och föreläsningar där man diskuterar digitalisering, eftersom vi precis lanserat ett nytt system baserat på Internet of Things. För vår del handlar det om styrning och övervakning via uppkopplade kranar och i Almedalen ser jag fram emot att följa diskussioner och fånga upp vad som är på gång inom samma område hos andra typer av företag och produkter. Förhoppningsvis kan jag få intressanta insikter och inspiration på tema vatten. För vår del är naturligtvis seminarier som behandlar frågan om vatten och byggande högaktuella.

Vilka personer hoppas du träffa och prata med?

– Jag har inga direkta mål om vilka jag vill träffa. Det jag tar med mig från förra året är de spontana möten jag hade med personer både från politiska partier och näringslivet, det var en av de bästa sakerna med hela veckan tycker jag.

Det är som sagt valår i år – hur tror du det kommer märkas under veckan?

– Som jag sa tidigare tror jag att det politiska närvaron kommer att vara ännu mer påtaglig i år och att alla partier vill delta och synas i olika programpunkter.

Visby Almedalsveckan Foto Region Gotland
Foto: Region Gotland.

Vad tycker du?

%d bloggare gillar detta: