När rent vatten i kranen inte är en självklarhet är det lättare att uppskatta vårt friska svenska vatten. Det upptäckte Anki Wallin, Supply Manager hos oss, under en jorden runt-resa. Vi ställde tre frågor till henne om hennes vattenvardag och hennes bästa tips för att spara vatten. Anki är först ut i vår miniserie av intervjuer med de människor som jobbar med våra vattenkranar, där vi pratar om just vattenbesparing och vikten av att ta vara på vårt rena svenska vatten.

Anki Wallin_Vatten med omtankeBerätta om ett minne kopplat till vatten!

– När jag var runt 30 gjorde jag en jorden runt-resa och då hade jag en jättestark längtan efter min hemmakran med rent och fräscht vatten. Jag längtade efter den kalla känslan och att jag visste att det var rent. När man har rest sådär är det flaskvatten och man vet inte riktigt hur vattnet är i kranarna. Det var verkligen en längtan efter min kran, jättekonstigt, men när det var en så lång tid så blev den längtan ganska stark. Sen när jag kom hem och fick ta det första glaset vatten – det var så himla gott!

Hur gör du för att spara vatten i vardagen?

– I mitt hem har vi en beröringsfri kran i ett badrum nära både kök och hall och jag upplever att vi sparar vatten där jämfört med hur det var tidigare. Dessutom är det hygieniskt. När man sätter händerna under kranen så kommer vattnet direkt och sen är det inget sull med spaken ovanpå, när man ska stänga av eller på. Det är helt oslagbart – och snyggt dessutom tycker jag.

Vilket är ditt bästa tips för att spara vatten?

– Skaffa en beröringsfri kran. Det finns ju många sådana på offentliga ställen, men just till hemmet är helt oslagbart tycker jag.

Vad tycker du?

%d bloggare gillar detta: