När Claes Frisk, designer och produktutvecklare hos oss, duschar gör han det så fort som möjligt för att spara vatten. Kanske hinner han med att blicka ut över Orsasjön och känna tacksamhet över vår vackra svenska natur också. Vi ställde tre frågor till honom om hans vattenvardag och om hur han sparar vatten.

Claes Frisk_Vatten med omtankeBerätta om ett minne kopplat till vatten!

– Det är ju bara att tänka på morgnarna när jag går upp och tittar ut över Orsasjön och ser den ligga spegelblank. Det skulle vara väldigt tråkigt om den inte fanns där eller om den var nedsmutsad.

Hur gör du för att spara vatten i vardagen?

– Jag badar aldrig, förutom vid vissa sällsynta tillfällen. För det mesta duschar jag – och gör det så fort som möjligt!

Vilket är ditt bästa tips för att spara vatten?

– Jag byggde alldeles nyligen ett nytt hus och då installerade vi elektroniska blandare både badrum och kök och jag tycker verkligen att det märks att vi sparar vatten. Spoltiden blir väldigt lagom och du slipper tänka på om det spolar hela tiden, vilket det ju lätt gör när man står och borstar tänderna eller diskar eller så. Det tycker jag är bra.

Vad tycker du?

%d bloggare gillar detta: