Ernest Lamani, produktutvecklare hos oss, är född i Sydafrika. Där var rent vatten aldrig en självklarhet och risken för att bakterier och sjukdomar skulle spridas via vattnet var ständigt närvarande. Nu uppskattar han det rena svenska vatten – och tar gärna iskalla duschar för att vakna till. Vi ställde tre frågor till Ernest om hans vattenvardag och om hur han sparar vatten.

Berätta om ett minne kopplat till vatten!

– Jag tycker det är stort att vi kan ta vatten direkt från kranen här i Sverige. Där jag kommer ifrån, Sydafrika, visst kan man dricka från kranen – men jag tycker vi har det renaste vattnet här. Så det är ju skönt att kunna veta att man inte behöver koka vattnet, för det är fritt från bakterier. Att man bara kan dricka från kranen, att det är kallt och gott.

Hur gör du för att spara vatten i vardagen?

– Inte använda för mycket varmvatten, för att förbruka för mycket energi. Så jag har kört på kalla duschar på morgnarna nu, i kanske snart ett år. Man blir fräsch och pigg och det är ganska bra för huvudet också. Särskilt under vintern tyckte jag att det var ganska skönt faktiskt – man är ju fräsch som tusan när man kommer till jobbet!

Vilket är ditt bästa tips för att spara vatten?

– Hmm, det var en fin fråga. Ska jag välja bara en alltså, det finns ju så många? Jag tänker på alla funktioner som finns hos våra produkter. Som de snålspolande blandarna… Ja, de snålspolande blandarna är bra.

Vad tycker du?

%d bloggare gillar detta: